Terug naar foto's

Fotoalbum Donkey

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor zijn biografie: klik hier

Donkey was op 29 juli 2002 de eerste die mij in het oog sprong in de winkel. Een klein maar levendig wildkleur mannetje dat dadelijk op mijn hand kwam. Ik was verkocht! Hij mocht in Hammie's kooi verblijven en het werd mij al gauw duidelijk dat hij een heel ander karakter had. Hij sliep heel veel en heel lang zodat het in het begin moeilijk was om hem tam te krijgen, na 6 weken was dat ruimschoots in orde. Hij was ook niet van de slimste maar dat had ook zo zijn charmes. Hij begreep totaal niet waar een huisje voor diende, ging er tegenaan slapen ipv er in dus heb ik het maar weggenomen. Het drinkflesje snapte hij ook niet en een vaste plashoek nog veel minder... Letterlijk overal (wiel, verdieping, tralies!) moest ik plasjes verwijderen. Dat heeft geduurd totdat hij 4 maanden oud was, toen had hij alles door. Hoewel ik hem van in het begin premium voer, groenvoer en extra eiwitten heb gegeven, is hij altijd een klein mannetje gebleven. Volwassen zijnde woog hij slechts 100g, maar hij was in prima conditie.

Filmpjes van hem kun je hier bekijken.

Op de leeftijd van 1 jaar en 3 maanden zag ik enkele druppels bloed liggen die ik later ook in zijn plasjes terug vond. De laboresultaten wezen op een blaasontsteking. Hoe hij dit gekregen heeft is een raadsel, heeft hij van in het begin blaasproblemen gehad? Was dat de reden dat hij overal plaste? Ik zal het nooit weten. Na 2 antibioticakuren was hij zo goed als genezen, af en toe nog wat slijm maar geen bloed meer. Toen hij anderhalf was, begon hij kaal te worden. Ik maakte mij aanvankelijk geen zorgen, het kon aan de leeftijd liggen. Toen ik zag dat hij op een week tijd wel erg veel haar verloor, ben ik naar de dierenarts gegaan. Conclusie? Schurftmijt! Waarschijnlijk heeft hij het van het hooi gekregen, door zijn verzwakte weerstand van de antiobiotica... Na veel verzorging (lees hier meer) heeft hij het toch niet gered. Zijn lichaampje was te oud en te zwak om nog te vechten. Ook hem heb ik laten inslapen, hij heeft er gelukkig niks van gemerkt en hij leek zelfs te glimlachen. Ik zal hem nooit vergeten, lees meer hier.

Troetelnaampjes: klein ventje, duvelke (vanwege de lange haartjes aan zijn oortjes), slaapkop, menneke, kruidnootje (omdat hij zo lekker kruidig rook).

Favoriet fruit/groente: veldsla
Lust geen: zoet fruit

Naar boven

Terug naar foto's