Terug naar foto's

Fotoalbum Fluffy

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hier

Dit is mijn Fluffy, een konijn waarvan ik dacht dat het een dwergje was totdat ze begon te groeien en groeien en groeien... Officieel is zij een "klein konijn" met de madagascar kleuren.

Al gauw merkte ik dat ik niet de enige was die dit meemaakte maar ja, daarvoor doe je een diertje toch niet weg, ze was op die korte tijd al echt een volwaardig lid van het gezin geworden.Toen ik haar kocht - op 18 oktober 2001 - vertelde men mij dat ze ongeveer 9 weken oud was, ik schatte naar haar grootte ongeveer twaalf weken. Ze groeide als kool en nu weegt ze ongeveer 2,100 kg.

Op een gegeven moment heeft ze 3 kg gewogen en dat was helemaal mijn schuld! Ze kon dan ook enorme bedelen voor eten en gaf constant de indruk uitgehongerd te zijn. Wat had ik toch nog veel te leren destijds...
Maar dat verklaart natuurlijk haar enorme wam (vetrol onder de kin), sowieso had ze daar al aanleg voor maar ik heb het nog wat erger gemaakt... Gelukkig stoort die niet en is het slechts loshangende huid, ze kan nog altijd goed haar blindedarmkeutels eten, mijn flinke meid trekt haar plan hoor!

Ze is echt een schat van een konijntje, heel aanhankelijk, volgt mij de hele dag en ligt het liefst van al tussen mijn voeten. Ze houdt van luieren, knuffelen, eten, karton knagen en papier scheuren. Ik weet echt niet wat ik zonder haar zou doen.

Met haar heb ik al heel wat meegemaakt, heel veel fijne dingen maar ook enkele nare ervaringen zoals verkoudheid, ernstige diarree, een mysterieuze blaasontsteking en het ergst van allemaal: vergiftiging. Lees meer hier.

Sinds mei 2004 heeft ze er een vriendinnetje bij: Snowy. Of dat dacht ik toch, 2 maanden later blijkt Snowy toch een mannetje te zijn! Natuurlijk heb ik haar gescheiden van hem toen ik wist dat hij een mannetje was. Snowy is inmiddels gecastreerd en vanaf 5 november 2004 werd de koppeling hervat. Na 1 maand kunnen ze al niet meer zonder elkaar, dus je kan wel stellen dat dit een heel geslaagde koppeling is met 2 gelukkige konijntjes!

Door Snowy's vreselijke ziekte (E. cuniculi in 2009, lees hier meer), heb ik hen opnieuw moeten koppelen maar dat liep gelukkig voorspoedig en snel, binnen 10 dagen was het gepiept en leek het alsof ze nooit gescheiden zijn.

Je kan ook foto's van hen samen bekijken en filmpjes kan je hier zien.

Troetelnaampjes: Poepie, chokotoff, bèbèke, knuffie, moef, poef, snoep, truffel, poffertje, rolmops, olijke snoet, bambi, speciaal meiske, pakske, toverbal.

Op 3 juli heb ik haar laten inslapen en is ze zachtjes heengegaan. Hier kun je lezen waarom.


Naar boven

Terug naar foto's