Terug naar foto's

Fotoalbum Indy

 

Klik op de foto's om te vergroten, voor haar biografie: klik hier

Een lang gekoesterde droom is uitgekomen: ik mag mama zijn van een adembenemend mooie dwerg rex in de castor kleur! In de opvang heette ze Fay, maar ik heb haar omgedoopt tot Indy, dit betekent mooi/schitterend en dat is ze!

Haar achtergrond is een beetje een raar verhaal. Blijkbaar was ze bestemd voor de slacht wegens "afwijkingen". Zo heeft ze bv. geen snorharen. En haar moeder zou olifantstanden hebben, het is me een raadsel waarom je überhaupt met zo een dier wilt fokken dan... Zij heeft voorlopig nog geen gezondheidsproblemen. Ze is ongeveer 8 maanden oud als ze bij me komt wonen, ze is ergens in februari 2014 geboren.

Woensdag 15 oktober heb ik haar geadopteerd. Ik heb haar meteen ook laten castreren. Misschien niet de beste start die ze kon hebben, een zware operatie en herstellen in een vreemde omgeving. Maar het is allemaal reuze meegevallen!

Volgens de opvang zou ze mensenschuw zijn, maar daar ben ik het niet mee eens. Wat is ze een heerlijk lief en vertederend meisje! De 2de dag maakte ze al maalgeluidjes als ik haar aaide en ze ontspande meteen. Na 1 week kreeg ik mi jn eerste likjes al! Ze kan ook heel erg genieten van T-Touch. Hoe langer ze hier is, hoe meer ze geniet van aanrakingen. Ze komt 's nachts zelfs bij mij slapen!
Ze heeft meteen mijn hart gestolen :).
Oppakken of fixeren (om medicijnen te geven bv.) vindt ze verschrikkelijk maar ik word er handiger in.

Helaas heeft ze bijna 500 g overgewicht, ze weegt zomaar even 2,5 kg! Volgens de rasstandaard mag ze maximum 2 kg wegen, maar dat komt hier wel dik in orde ;-). Er zijn gewone rexen, dwergrexen en iets er tussen in, Indy zit er dus tussen ;-).

Snowy was oud en blind en het is dus nooit de bedoeling dat zij zijn vriendinnetje zou worden. Zij woonde aanvankelijk in de keuken, hij in de woonkamer. Ze kon wel door een hekje naar de woonkamer kijken en Snowy zien rondlopen. Maar ze toonden totaal geen interesse in elkaar. Het zijn allebei einzelgängers ;-).

Er zijn geen woorden om haar schoonheid te beschrijven. Zo een enorm fluweelzacht vachtje, bijzondere oortjes, die mooie bambi oogjes, ze lijkt op Mika maar dan in konijnenvorm :-).

Ze is vrij geluidsgevoelig, maar went anderzijds ook snel aan nieuwe dingen. Haar zelfvertrouwen groeit met de dag en ik ben zo trots op haar :)!

Jammer genoeg ben ik te weten gekomen dat haar speciale oortjes een eigenschap is die nog andere negatieve afwijkingen met zich mee kan brengen. Het wordt lepeloren genoemd, maar vaak horen daar ook afwijkingen zoals tandproblemen, geen staarten en zelfs kortere levensduur bij :(. Klik hier voor meer info.
Nu hoop ik natuurlijk dat dit bij Indy niet het geval zal zijn. Maar haar fokker wilde haar slachten, waren haar oren de reden? Hij eiste ook van de opvang dat er niet met haar gefokt mocht worden. Is hier natuurlijk geen probleem, ze is meteen gecastreerd toen ik haar adopteerde. Hopelijk mag ze gewoon gezond oud worden! Ze blijkt wel enorm gevoelig te zijn voor gasaanvallen. Ik moet zorgen dat ze regelmatig eet en beweegt en voldoende drinkt.

Troetelnaampjes: Bambi, hertje, porretje, fluweeltje, lekker bekkie, likkemeiske, funny bunny, kwispelkontje, lepeloortje, honneponnetje, rozijntje, koffieboontje, kruidenbonbonnetje, wombatje, ottertje, flappiemoppie, softie, meiske met de bontsloefkes, smoezelsnoetje, cutypie, sweetypie, yummie bunny,

Lust geen: paprika, aardbei, banaan

Helaas is ze na een ziekte van een maand, op 7 september 2020 in mijn armen gestorven. Hier kun je het hele verhaal lezen.

 

Gewichtsverlies

Datum Gewicht
   
15 oktober 2014 2,500 kg
4 november 2014 2,090 kg
9 november 2014 2,060 kg
16 november 2014 2,040 kg

Naar boven

Terug naar foto's